Oudoimmat metsät ympäri maailmaa

Metsät kattavat noin 9,4% maapallon pinnasta. Useimmat ihmiset tunnistavat metsän puista, mutta metsäekosysteemin käsite sisältää paljon enemmän ja monia lajeja, kuten pienempiä kasveja, sieniä, bakteereita, hyönteisiä ja eläimiä.

Kun kävelet vanhassa kasvumetsässä, raitis ilma täyttää keuhkosi. Aistisi piristyvät ja saat kokea, millainen määrä elämää ympäröi sinua. Metsässä voit löytää ja todistaa uusia asioita ensimmäistä kertaa. Metsässä voit välttää teknologiaa, rauhoittua ja oppia. Onneksi suurin osa maapallon ihmisistä pystyy edelleen nauttimaan metsien rauhasta. Jotkut ihmiset eivät kuitenkaan ole koskaan päässeet johonkin tässä artikkelissa esitettyihin majesteettisiin kasviyhteisöihin.

Trillemarka – Rollagsfjell metsä, Norja

Trillemarka – Rollagsfjell on luonnonsuojelualue Norjassa. Se perustettiin 13. joulukuuta 2002 ja sijaitsee Noreen vuoristossa Numedalissa ja Solevannissa Sigdalissa. Trillemarka – Rollagsfjell on Norjan viimeinen muinainen metsä. Luonnonsuojelualueella on kaikki alkuperäisten norjalaisten metsien ominaisuudet, kuten koskemattomat laaksot, joet, järvet ja hyvin vanhoja puita. Trillemarka – Rollagsfjellissa on 93 uhanalaista ​​lajia, mukaan lukien jäkäliä, sammalia ja sieniä. Trillemarka – Rollagsfjellilla on suuri määrä eläimiä, jotka ovat riippuvaisia ​​metsädynamiikasta. Alue on yksi harvoista koskemattomista metsistä Norjassa. Tällä hetkellä hallitus on suojellut noin kolmeneljäsosaa Trillemarka – Rollagsfjellista, ja Norjassa on ristiriita siitä, kuinka paljon jäljelle jäävästä maasta tulisi varata tuleville sukupolville. Vaikuttaa siltä, ​​että Norja on metsänsuojelussa naapurimaita jäljessä.

Dark Entry -metsä, USA

Dudley Town (Damnedin kylä) on kummituskaupunki Cornwallissa, Connecticutissa. Se perustettiin 1740-luvun puolivälissä ja sen ympärillä oli kukoistava yhteisö 1800-luvulla, joka tunnetaan nimellä Owlsbury. Se oli suosittu paikka vierailla, kunnes ihmiset alkoivat raportoida outoja havaintoja, selittämättömiä murhia ja joukkomurhia. Joissakin tapauksissa kaupungin asukkaat näkivät paholaistahallusinaatioita, jotka käskivät heitä tekemään itsemurhan. Monia eläimiä raportoitiin kadonneen kaupungissa. Monet Dudley Townin uudisasukkaat alkoivat ajatella, että alue oli kirottu. 1900-luvun puoliväliin mennessä kaikki kaupungin asukkaat olivat joko kuolleet tai muuttaneet pois.

Dudley Town

Tänään Dudley Town näyttää samalta kuin 250 vuotta sitten. Se on erittäin paksu metsä, jossa on kivinen maasto ja se asettuu kolmen erillisen vuoren varjoon: Bald Mountain, Woodbury Mountain ja The Coltsfoot Triplets. Tiheän ja korkean metsän takia metsälle on annettu nimi “Dark Entry -metsä”. Maa ei sijaitse virallisesti Connecticutin valtion metsässä, vaan se sijaitsee yksityisellä maalla lähellä Mohawk State Forestia ja Mohawk Trailia. Dudley Townin ja Dark Entry metsän raunioista huolehtii Dark Entry -metsäryhmä. Satoja ihmisiä on pidätetty alueella vierailusta. Alue tunnetaan myös suuresta selittämättömiä valoja ja outoja ääniä. Muiden outojen metsien tavoin kävijät väittävät, että puut ovat epätavallisen hiljaisia ​​ja ilman villieläimiä. Nykytutkijat ovat ehdottaneet, että kaupunki on saattanut luopua massahysteriasta tai että pohjavedet olisivat voineet olla saastuneita lyijystä, joka aiheutti lukuisat kuoleman.

Ardennes, Belgia

Ardennes

Belgian Ardennit ovat alue, jolla on laajoja metsiä, mäkiä ja harjuja Belgiassa, Luxemburgissa ja Ranskassa. Maata peittää paksut metsät ja karu maasto. Alueella on runsaasti puita, mineraaleja ja luonnonvaraista ​​riisiä. Ardenneilla on strateginen asema Euroopassa. Tästä syystä maalla on taisteltu paljon kuuluisia taisteluja. 1900-luvulla Ardennit ajateltiin sopimattomiksi suuriin sotilaallisiin operaatioihin, mutta sekä ensimmäisen maailmansodan, että toisen maailmansodan aikana Saksa pelasi onnistuneesti kulkemaan alueen läpi hyökkäämään Ranskaan. Ardenneissa oli kolme suurta taistelua 1900-luvulla, Ardennien taistelu (1914), Ranskan taistelu (1940) ja taistelu (1944). Ardennien taistelun aikana ranskalaiset ja saksalaiset joukot törmäsivät kirjaimellisesti toisiinsa taistelukentällä paksun sumun takia. Talvella 1944 kolmas valtakunta käynnisti suuren hyökkäyksen Belgian tiheän metsäisen Ardennes-vuoristoalueen Vallonian kautta. Tapahtuma on tullut tunnetuksi Bulgen taisteluna. Ennen Bulgen taistelua lumiset Ardennit olivat niin hiljaisia, että sitä kutsuttiin “kummitusrintamaksi”. Nykyään Ardennien kauneus ja sen laaja valikoima ulkoilumahdollisuuksia, kuten metsästystä, pyöräilyä, kävelyä, melontaa ja historiallisia nähtävyyksiä, tekevät siitä suositun matkailukohteen.